STARTPRIVATPERSONERFÖRETAGFÖRELÄSNINGAROM ANNAPRESSKONTAKT
__________________________________________________________________________________OM ANNA
Anna är leg psykolog sedan 2003. Hon startade sin karriär inom Företagshälsovården där hon främst arbetade med arbetslivsinriktad rehabilitering, med ledarskapsutbildningar och med föreläsningar inom området arbetsliv och hälsa. Hon startade där också upp och genomförde ett stort antal stresshanteringskurser och sömnbehandlingsgrupper med goda resultat.

Efter en tid önskade hon få arbeta med de lite mer långsiktiga kontakterna med klienter/patienter så 2005 startade hon eget företag på deltid. När den delen expanderade sa hon upp sig ifrån Företagshälsovården och började arbeta helt i eget bolag. De huvudsakliga arbetsuppgifterna var KBT-terapier med individer, par och familjer, men också en hel del föreläsningar och utbildningar, ofta i samarbete med de större talarförmedlingarna eller universiteten. Hon fick under den här tiden allt fler förfrågningar om att delta i diverse medier (tidningar, radioprogram, TV-inslag) så detta kom också att bli en växande del i hennes arbetsvardag.

Efter några år som egen företagare på heltid kände hon sig färdig för någon form av förändring. Så när frågan om att ta anställning på deltid på ett rekryteringsföretag dök upp 2010, tackade hon ja. Under drygt två år arbetade hon som HR-konsult på Cubiks med personbedömning, rekryteringsuppdrag, utbildningar i ledarskap och  intervjuteknik samt coachinguppdrag.

I början av 2013 fick Anna frågan om hon ville bli personalchef på ett mindre byggföretag och hon tackade ja direkt. Även detta uppdrag är på deltid så det varvar hon med att träffa klienter på sin privatmottagning, belägen i Gamla Stan. Hon tar fortfarande uppdrag som föreläsare och kursledare när det finns tid, och mellan varven uppdrag som expert/programledare i medier. Hennes drivkraft vad gäller medieuppdragen handlar om att föra ut psykologisk kunskap och forskning till allmänheten på ett lättfattligt och vardagsnära sätt, och på så vis få bort den ”flumstämpel” som psykologin som vetenskap fortfarande får dras med ibland.

Idag har Anna utöver sitt arbete som personalchef på Folkhem AB och som privatpraktiserande psykolog också igång ett bokprojekt, hon svarar på frågor ifrån allmänheten på sajten Psykologiguiden (varav några kan läsas här under ”Mer Anna i media”), uppdrag som TV4´s expert i hälsomagasinet ”Helt sjukt” med David Hellenius som programledare, samt stående uppdrag i TV4´s Nyhetsmorgon (Relationsakuten). Anna har i övrigt tre barn och bor i utkanten av Stockholm.  ANNA I MEDIA

Helt Sjukt
Helt Sjukt - Underhållningsprogram på TV4 med Anna, David Hellenius och Eric RydmanHelt blackout - STV/UR - om att våga tala inför folkRelationsakuten - TV4
Om svartsjukaNyhetsmorgon - om kärlek och förhållandenSR P3 - Morgonpasset - Alla har vi hemligheter


_____________

För mer Anna i media - klicka härwebbdesign: Per Norman